Vegan keto Citroenmousse

Citroenmousse stond al een tijdje op m'n lijstje om eens te maken, en toch kwam het er steeds niet van. Achteraf ontzettend jammer, want het was in een handomdraai klaar en bleek super lekker! Mijn (omni, high carb) huisgenoot heeft met volle teugen genoten van een kommetje. Het duurt dan nog wel 2 maanden voordat de lente begint, met deze mousse heb je alvast een heerlijk voorproefje!



Voor 2 porties heb je nodig:
  • 1 pakje (300g) zijden tofu
  • Rasp en sap van 1 (bio) citroen
  • 1 tl vanille stevia
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 cup (4 el) neutrale kokosolie, gesmolten
Doe alle ingrediënten in de staafmixerkom/blender en pureer tot een gladde mousse. Serveer met een schijfje citroen en eventueel nog wat citroenrasp!
Dit recept kost €2,15, per portie €1,06.

Noot:
* Maak ook eens limoen kokosmousse, door de citroen te vervangen door limoen en extra virgine kokosolie te gebruiken!
* Als je dit als ontbijt wilt eten, zou ik aanraden om er wat proteïnepoeder doorheen te pureren of beter nog, wat hennepzaadjes of zaden granola erdoor te roeren. Je ontbijt bevat dan meer eiwitten, waardoor je langer volblijft.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen