Vegan Keto Rabarber Crumble

Deze rabarbercrumble heb ik vorige lente voor het eerst gemaakt, dus het recept ligt er al een tijdje - helaas zal het nu nog wel even duren voor er weer rabarber in de winkels ligt! Rabarber vind ik een geweldige groente die met zijn frisse smaak laat weten dat er een nieuw, overvloedig zomerseizoen voor de deur staat.

Omdat rabarber een groente is bevat het van nature weinig koolhydraten (2%). Als je er genoeg zoetmiddel aan toevoegt kun je het prima gebruiken in recepten waar je anders fruit in zou doen! Denk bijvoorbeeld aan rabarber (aardbeien) taart in plaats van appeltaart. Of in deze crumble!

Het best serveer je deze crumble warm, en uit ervaring kan ik je vertellen dat je hem ook prima als ontbijt kunt eten. Wist je dat je er een heerlijke vegan keto slagroom bij kunt maken door een blik volvette kokosmelk van te voren in de koelkast te zetten, de room eraf te scheppen en deze met wat vanillestevia op te kloppen? Yum!




Ingrediënten voor zes porties:
Voor de rabarbervulling
  • 350g rabarber, in reepjes gesneden
  • 250g gemengde diepvriesbessen
  • 1/3 cup (55g) blond lijnzaad, gemalen
  • 1 tl (frambozen)stevia
Voor de crumbletopping
  • 1 cup (110g) amandelmeel
  • 1/2 cup (40g) kokosrasp
  • 1/3 cup (55g) blond lijnzaad, gemalen
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 1/2 cup (125mL) margarine of neutrale kokosolie
  • 1/2 tl vanille stevia, of meer naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de rabarber met de bessen, lijnzaad en stevia in een middelgrote ovenschaal.

In een aparte mengkom meng je vervolgens alle ingrediënten voor de topping en kneed met je handen tot kruimels. Verdeel de kruimels over de rabarber en bak zo'n 30-40 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden.

Noot:
* Het aantal koolhydraten kan variëren, afhankelijk van welke soort diepvriesbessenmix je kiest. Wil je minder koolhydraten? Vervang de bessen door meer rabarber voor 5.3g koolhydraten per portie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen