Vegan keto Mok brownie

Mmmm brownie... wie houdt er niet van? Hoewel de meeste brownies natuurlijk bol staan van de koolhydraten, door de bloem en suiker, kun je ook een keto-friendly brownie maken. Deze brownie bovendien supersnel klaar, want je doet hem gewoon 1 minuutje in de magnetron! Zodoende kun je dit prima als snel ontbijt eten.

Neem voor dit recept een hoge mok, want de brownie rijst nogal in de magnetron.

Het is trouwens erg lekker om hier kokosslagroom bij te serveren. Zet hiertoe de avond van te voren een blik (fair trade) kokosmelk in de koelkast. Schep de bovenste laag room eraf en klop met een garde los met wat vanille stevia. Smullen!



Voor 1 portie:
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el proteïnepoeder* (bv. erwtenproteïne)
  • 2 el cacaopoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 100 mL ongezoete soja- of amandelmelk
  • 1 el MCT olie of gesmolten kokosolie
  • 1/2 tl vanille stevia
Meng eerst de droge ingrediënten in een hoge mok en roer dan de natte ingrediënten met een vork of mini-garde erdoor, tot er geen klontjes meer zijn.

Doe 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand en... geniet!


Noot:
* Je kunt elke soort proteïnepoeder gebruiken die je wilt. Ik neem graag een neutrale proteïne zoals rijst-, erwten- of sojaproteïne, al heeft die laatst niet mijn voorkeur omdat ik al genoeg soja consumeer. Er bestaat ook hennep- of pompoenpitproteïne (wat een woord!), maar die hebben een wat sterkere smaak en vind ik minder geschikt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen